Gerelateerd - Suiker
Gerelateerd - Suiker vragen en antwoorden
Gerelateerd - Fruit
Gerelateerd - Fruit vragen en antwoorden
Het verschil tussen suiker in fruit en suiker in ultra bewerkt voedsel
Wat is het verschil tussen suiker in fruit en suiker in ultra bewerkt voedsel?
NIETS, er is geen verschil. Suiker is suiker, uw lichaam maakt geen verschil
tussen natuurlijke suiker uit bijv. fruit en suiker uit ultra-bewerkt voedsel.
Wilt U (vele) kilo's gewicht verliezen, vermijd dan ook bepaalde
soorten fruit waar (te) veel suiker in zit. Daarover gaat deze pagina...
Fruitsuikergehalte per 100 gram
20,6 gram - Banaan
17,0 gram - Granaatappel
16,9 gram - Druiven
14,3 gram - Mango
14,0 gram - Appel
13,0 gram - Vijgen
12,2 gram - Kiwi
12,0 gram - Ananas
11,7 gram - Peer
11,5 gram - Kersen
10,0 gram - Blauwe bessen
09,8 gram - Mandarijnen
09,3 gram - Abrikozen
07,9 gram - Sinaasappel
08,0 gram - Watermeloen
07,9 gram - Perzik
07,3 gram - Pruimen
06,6 gram - Grapefruit
06,5 gram - Nectarine
06,3 gram - Suikermeloen
06,0 gram - Galia meloen
05,1 gram - Bramen
05,1 gram - Aardbeien
04,5 gram - Frambozen
03,0 gram - Citroen
01,9 gram - Limoen
01,8 gram - Avocado
Gedroogd fruit :
73,0 gram - Gedroogde mango
65,0 gram - Rozijnen
64,2 gram - Dadels
55,8 gram - Gedroogde abrikozen
54,0 gram - Gedroogde vijgen
Rauwe groente :
04,3 gram - Wortel
02,9 gram - Tomaat
02,5 gram - Paprika
01,7 gram - Komkommer
00,4 gram - Spinazie
FOTOS - Fruit met suiker
FOTOS - Fruit zonder suiker
Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands ) :
Er is je verteld dat het eten van veel fruit gezond is, maar veel fruit
bevat veel suiker en zal het gewichtsverlies vertragen of zelfs
stoppen. Heb je gehoorzaam fruitsmoothies gedronken en ben je
niet afgevallen?
Fruit bevat wel wat vitamines en mineralen, maar deze 13 vruchten
bevatten te veel suiker om gezond te zijn voor dagelijkse consumptie
als je vet wilt verbranden en gezonder wilt worden.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wilt U afvallen, consumeer dan NIETdit fruit :
Bekijk de video, maar hier is de lijst:
13 - Nectarines of perziken (11,3 g suiker per kopje)
12 - Appels en peren (13 g)
11 - Sinaasappelen (14g)
10 - Druiven (15g)
09 - Grapefruit (15,9 g)
08 - Kiwi (16,2 g)
07 - Ananas (16,3 g)
06 - Kersen (17,7 g)
05 - Bananen (18,3 g)
04 - Mandarijnen (20,6 g)
03 - Mango (22,3 gram)
02 - Granaatappel (23,8 g)
01 - Vijgen (29,3 g)
Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands ) :
Het verlagen van uw dagelijkse suikerinname kan tot veel positieve
gezondheidsveranderingen leiden. Wist je dat de aanbevolen dagelijkse
suikerinname voor vrouwen ongeveer 6 theelepels of 24 gram per dag
bedraagt en voor mannen ongeveer 9 theelepels of 36 gram suiker?
Het is gemakkelijk om dat te overschrijden met slechts één
drankje van Starbucks, een glas sap, een pot yoghurt en zelfs een
'gezonde' mueslireep - dus het verlagen van je dagelijkse suikerinname
kan lastig zijn als je door de supermarkt moet manoeuvreren en de
juiste keuze moet maken. juiste producten.
Het kan erg verwarrend zijn als je naar het suikergehalte op een
voedingsetiket kijkt vanwege het totaal aan 'natuurlijke suikers' en
dan ziet dat er een aparte categorie 'toegevoegde suiker' is.
Wat is natuurlijke suiker precies?
Is natuurlijke suiker beter voor je dan de toegevoegde suiker die ze
toevoegen om bewerkte voedingsmiddelen zoeter te maken?
Maakt het toevoegen van ahornsiroop, honing of agave een product
gezonder? Is sap maken een gezondere optie dan vers fruit?
Telt fruitsuikers mee voor uw dagelijks aanbevolen suikerinname?
Bekijk de video voor mijn antwoorden op deze vragen en meer!
Toen ik als nierarts werkte, merkte ik dat mijn patiënten zich er vaak
niet van bewust waren hoe belangrijk voeding en levensstijl waren
en hoe vaak ze zich niet ondersteund voelden door algemeen advies
om 'gezond te eten'. De thuiskok in mij vond het vreselijk om dit te
horen, dus ging ik op zoek naar een betere manier.
Ik begon mijn medische opleiding en liefde voor eten te combineren en
maakte video's van eenvoudige recepten die gebaseerd waren op de
wetenschap en boordevol smaak. In plaats van tegen mijn patiënten
alleen maar 'eet gezond' te zeggen, kon ik ze de middelen geven die
ze nodig hadden om echt een verschil te maken in hun gezondheid.
Nierarts, gepassioneerde thuiskok en YouTube-sensatie dr. Blake
Shusterman stelt mensen in staat proactief met hun gezondheid om te
gaan door de keuken in te stappen. The Cooking Doc®, auteur van
verschillende kookboeken met meer dan 100.000 YouTube-abonnees,
gelooft dat iedereen, op elke leeftijd, zijn gezondheid kan transformeren
met kleine veranderingen die een groot verschil maken. De eenvoudige
recepten van Dr. Blake zijn gebaseerd op wetenschap en boordevol
smaak en hebben thuiskoks overal ter wereld geïnspireerd om hun
dieet te veranderen, hun smaakpapillen te herscholen en hun
gezondheid te transformeren.
De informatie, inclusief maar niet beperkt tot, tekst, afbeeldingen,
afbeeldingen en ander materiaal op deze website is uitsluitend voor
informatieve doeleinden. Het doel van deze website is het bevorderen
van gezondheid en welzijn. Het is niet bedoeld als vervanging voor
professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd
het advies van uw arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als
u vragen heeft over een medische aandoening of behandeling en
voordat u aan een nieuw gezondheidszorgregime begint, en negeer
nooit professioneel medisch advies en stel het zoeken naar dit advies
nooit uit vanwege iets dat u heeft. lees op deze website.
Inhoud hoofdstukken:
00:00 - Introductie
00:49 - Het verschil tussen natuurlijke suiker en toegevoegde suiker
op een voedingswaarde-etiket
01:34 - De suikers in fruit
02:18 - Is de suiker in fruit gezonder?
03:17 - Hoe vezels helpen bij de verwerking van natuurlijke fruitsuiker
03:44 - Natuurlijke suiker in sap en in bewerkte voedingsmiddelen
04:43 - Diabetes en natuurlijke suiker
05:01 - Conclusie
FOTOS - Fruit en suiker
Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands ) :
Als je een hekel hebt aan wetenschap en wiskunde, sla dan deze blog
over. Ja dat klopt. Lees gewoon de titel, geloof het en ga verder. Voor
de rest van jullie zal ik wiskundig bewijzen dat de suiker in fruit slecht
is voor je gezondheid en ja, fruit is in feite slecht.
Laten we beginnen met een oud verhaal waarin het kwaad van fruit
de mens verleidde.
Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands ) :
Fruit is slecht??? Fructose, hetzij afkomstig van de HFCS (glucosestroop
met hoog fructosegehalte) die wordt aangetroffen in frisdranken en
junkfood, of van het eten/drinken van veel fruit of vruchtensap, heeft veel
effecten in uw lichaam. Dit zal u helpen deze effecten te begrijpen, zodat
u weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw dieet.
Modern fruit is veel groter en zoeter dan oud fruit. Modern fruit, samen
met honing en agavenectar, klinkt misschien natuurlijk en gezond, maar
je moet deze video bekijken voordat je nog meer eet, want het is
belangrijk.
Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands ) :
Mensen zijn erg verrast als ze de voedsellijst zien die Dr. Westman
gebruikt: er zit geen fruit op! Bij andere manieren van eten lijkt het
vaak: hoe meer groenten en fruit, hoe beter. Maar keto-diëten
zijn anders.
Fruit is niet 'slecht' voor je, maar als je je totale koolhydraatinname zeer
laag moet houden om af te vallen of chronische problemen zoals diabetes
type 2 of het metabool syndroom om te keren, moet je alle bronnen van
suiker en zetmeel beperken. en dat geldt ook voor de suiker in fruit. Als
uw koolhydraattolerantie wat hoger is, heeft u misschien ruimte voor
bessen en ander fruit met een lagere glycemische index, maar sommige
mensen moeten fruit een tijdje helemaal vermijden. Leer meer in de
video van deze week.
Fruit en afvallen
Reacties ...
Gerelateerd - Suiker
Gerelateerd - Suiker vragen en antwoorden
Gerelateerd - Fruit
Gerelateerd - Fruit vragen en antwoorden
|
|
|