Gerelateerd - Pure zuivere olijfolie
Gerelateerd - Olijfolie Reviews
Gerelateerd - Olijfolie, van Laudemio
Gerelateerd - Citroensap & Olijfolie
Gerelateerd - Citroenwater



Voedingscentrum

Dit is wat het voedingscentrum zegt over olijfolie:

Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel
geschikt voor bakken en braden.

Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade,
vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is
minder geschikt voor verhitten bij hele hoge temperaturen voor
langere tijd. De smaak gaat grotendeels verloren na verhitting. Ook kan
deze olie boven de 180 graden ontbinden en kunnen ongezonde stoffen
ontstaan. Zorg er bij de bereiding voor dat de olie niet begint te roken
of te dampen. Voor meer informatie, zie de link hieronder :

LINK - Voedingscentrum.nl - Olijfolie



Welke olijfolie voor bakken en braden?

LINK - Pannenadvies.nl - Welke olijfolie om te bakken? Een overzicht van de verschillende soorten
LINK - Ecowijs.nl - De beste olie om in te bakken
LINK - miljuschka.nl - Olie om in te bakken: welke gebruik je?
LINK - 24Kitchen.nl - Kan ik beter wel of niet in olijfolie bakken?
LINK - Avrotros.nl - Met welke olijfolie kun je bakken, en met welke beter niet?



Wat is het verschil tussen olijfolie en extra vergine olijfolie?

LINK - Dit is het verschil tussen olijfolie en extra vierge olijfolie
LINK - Olijfolie ( soorten )
LINK - Dit is het verschil tussen olijfolie en extra vergine olijfolie
LINK - Wat is het verschil tussen extra vierge, vierge en gewone olijfolie?
LINK - Wat is het verschil tussen vierge olijfolie en extra vierge olijfolie?


Extra virgin oil tests / reviews

VIDEOS - extra virgin oil test
VIDEOS - extra virgin oil review

LINK - Keuringsdienst van waarde - Olijfolie



Een video op internet gevonden waarin een echte producent van olijfolie
precies uitlegt waaraan je kunt herkennen of olijfolie ook echte pure olijfolie is!
Zie de video hieronder en kijk even vanaf: 06:22 min in de video en kijk/luister
goed wat deze meneer hierover zegt:





















Uit de video hierboven:

1. Beschermt tegen hartziekten
2. Controle over bloeddruk
3. Preventie van kanker (MUFA)
4. Antioxidanten, verlagen cholesterol
5. Preventie van beroertes
6. Verhoogt de gewichtstoename niet, maar verhoogt het gewichtsverlies
7. Preventie van Alzheimer d/s
8. Preventie van reumatoïde artritis
9. Antibacteriële eigenschappen-H Pylori




Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands )

Tijdstempels
00:00 - Valse extra vierge olijfolie
00:27 - Hoe herken je echte extra vierge olijfolie?
02:15 - Deel uw succesverhaal!

Vandaag zal ik de beste manieren met je delen om te weten of je echte
extra vierge olijfolie hebt. Bijna 80% van de verkochte extra vierge
olijfolie is nep. Valse extra vergine olijfolie wordt niet gemaakt van
olijven van de hoogste kwaliteit, geplukt en onmiddellijk koudgeperst.
Het is meestal verdunde olijfolie met koolzaadolie, oplosmiddelen
of conserveermiddelen.

Waar moet je op letten om echte extra vierge olijfolie te vinden:

1. Je zou een beetje kriebeling of lichte irritatie achter in je keel
moeten ervaren door een fytonutriënt genaamd oleocanthal
(oleocanthal is een supergezonde ontstekingsremmer en antioxidant)

2. Het moet fruitig, peperig, scherp, bitter zijn en een licht
grasachtige smaak hebben

3. Het moet in een glazen container zitten, geen plastic

4. Het zou niet minder dan $10 dollar moeten kosten (het kost meer om
echte extra vergine olijfolie te maken)

5. Het bedrijf moet voldoende informatie verstrekken (zoals welke
soort olijven worden gebruikt, welk proces ze gebruiken en waar
de olijven worden gemaakt)

6. Het moet koudgeperst en geplet zijn en een oogstdatum op de
fles hebben







Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands )

Tijdstempels:
0:00 - Olijfoliefraude
0:32 - Echte olijfolie versus nep-olijfolie
1:09 - Hoe valse olijfolie te detecteren

Vandaag gaan we het hebben over de corruptie in de olijfoliehandel, en
ik ga vertellen hoe je echte olijfolie kunt vinden. Er is al heel lang sprake
van corruptie in de olijfoliesector. Wanneer u olijfolie koopt, wilt u er
zeker van zijn dat u de juiste soort koopt.

Echte olijfolie is heerlijk. Het heeft een zeer groene, heldere, peperige,
grasachtige, frisse smaak. Valse olijfolie is vaak smaakloos en ranzig.
Veel bedrijven mengen hun olijfolie zelfs met goedkopere olie van lage
kwaliteit. De FDA is pas onlangs begonnen met het achtervolgen van
enkele van deze vervalsingen.

Hoe echte olijfolie te vinden:

1. Koop altijd extra vergine olijfolie (niet licht of puur).

2. Zoek de oogstdatum en noteer de houdbaarheidsdatum
of de datum van botteling.

3. Zoek naar een zegel van een derde partij.

4. Vermijd grote merken olijfolie die je in de supermarkt zou vinden. Het kan
het beste zijn om naar een speciaalzaak te gaan waar je de olijfolie kunt
proeven. Of bestel het uit een land waarvan je weet dat het echte olijfolie
heeft, zoals Italië.

5. Zoek de naam van de producent of het landgoed waar de olijfolie
vandaan komt.










Informatie onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands )

Bestsellerauteur van The Plant Paradox, Dr. Steven Gundry, praat
met Tom over de voedingsoorzaak van lekkende darmen, de
problemen met het eten van vlees en waarom olijfolie misschien
wel het beste voor je is.

LAAT NOTITIES ZIEN
- Evolutie in het dieet onderscheidde mensen van chimpansees/gorilla's [0:45]
- Waarom een 'lekkende darm' geen pseudowetenschap is [2:35]
- Hippocrates' theorie over hoe je gezond kunt blijven [4:48]
- Waarom het verwijderen van lectines uit je dieet je wonderen zal doen [6:55]
- Waarom hebben we last van voedselallergieën [9:35]
- Lectine-achtige verbindingen correleren met hoge ziektecijfers [11:20]
- Waarom sommige culturele eetgewoonten beter zijn dan andere [14:02]
- Bepaalde voedselmythes ontkrachten [15:07]
- Hoe vlees een negatieve invloed kan hebben op uw darmen [18:00]
- Ben je wat je eet? [19:35]
- Waarom we diëten uit het verleden zouden moeten overnemen [22:31]
- De problemen met rood vlees [23:11]
- Hoe dierlijke eiwitten de levensduur beïnvloeden [25:11]
- Hoe u uw relatie met honger kunt veranderen door te vasten [28:00]
- Het voedsel dat je moet eten [31:08]
- Eén belangrijke tip om uw gezondheid te verbeteren [34:08]







02:05 - Bertolli
05:27 - Terra D'Otranto (aanbevolen, premium)
09:31 - Monini (aanbevolen)
13:14 - Australian Cobram Estate
15:33 - Frantoi Cutrera
18:29 - Colavita (aanbevolen)
20:29 - Joseph (aanbevolen, premium)
24:24 - De Cecco
27:18 - Dante
28:34 - Coles
29:14 - Cadel Monte (sterk aanbevolen)

Beschrijving onder de video hierboven ( vertaald naar het Nederlands )

Bent u verbijsterd door de talloze mogelijkheden als het gaat om het
kopen van extra vierge olijfolie? Vrees niet, want ik heb je gedekt! In
deze uitgebreide video decodeer ik de wereld van extra vierge olijfolie
en geef ik je de kennis om weloverwogen aankoopbeslissingen te
nemen. Van het begrijpen van etikettermen tot het identificeren van
kwaliteitsindicatoren: ik begeleid u bij de belangrijkste factoren waarmee
u rekening moet houden bij het selecteren van de juiste fles. Ga met mij
mee op deze educatieve reis en bereid je voor om vol vertrouwen de
perfecte extra vierge olijfolie te kiezen voor je culinaire avonturen. Mis
het niet! Klik nu om de juiste fles te bemachtigen en uw kookkunsten
naar nieuwe hoogten van smaak te tillen.



Olijfolie

Aanbevelingen m.b.t. olijfolie:

- Koop extra virgin olijfolie, koop geen gewone: olijfolie
- Koop geen olijfolie welke wordt verkocht in plastic verpakking
- Goedkope olijfolie van ca. 6 tot 7 euro uit de supermarkt is GEEN zuivere pure Extra Virgin olijfolie.
- Echte olijfolie zit in een donkere fles, om de olijfolie te beschermen tegen zonlicht
- Bewaar olijfolie in een donkere (koel)kast, zorg dat er geen zonlicht bij kan komen
- Pure extra virgin olijfolie blijft maximaal 1 jaar goed, niet langer !
- Pure extra virgin olijfolie wordt trouble, wanneer je het in de koelkast bewaard !
- Wordt het NIET trouble in de koelkast, dan is het GEEN pure extra virgin olijfolie.
- Het feit dat er op de verpakking staat vermeld: Extra Virgin Olive Oil betekent NIET
  dat het pure Extra Virgin Olive Oil is !

FOTOS - Extra Virgin Olive Oil
FOTOS - Extra Vierge Olijfolie





Belangrijke Update !!!

In de video hieronder zeg Dr. Mandell dat er een simpele truc is
on te testen of de Extra Virgin Olive Oil ook de pure Olive Oil
is welke we dienen te hebben.
Wanneer je de GOEDE pure Extra Virgin Olive Oil een tijdje in
de koelkast plaatst dan zou het dik en ook trouble moeten
worden. Dit hebben we gedaan met de Bertolli Extra Virgin Oil
welke we in de supermarkt hebben gekocht. Wat blijkt deze
Olijfolie wordt NIET trouble. Het lijkt er op dat dit NIET de
juiste pure olijfolie is welke we dienen te gebruiken.

VIDEO - 1 eenvoudige truc om te controleren of uw OLIJFOLIE puur, echt en gezond is! Dr. Mandell

Adviezen van Dr. Eric Berg DC in de link hieronder ...

VIDEO - De olijfoliezwendel waarover u moet weten - Dr. Eric Berg

Op internet verder gezocht naar pure Extra Virgin Olive Oil.
We vonden 3 producten in de links hieronder:

LINK - il circolo - Bio Olijfolie Extra Vierge - Moresca Olijven - Premium D.O.P.
LINK - Terra Delyssa - Biologische Olijfolie - Extra Vierge - Koudgeperst
LINK - ELEO (1 L) Extra Virgin Olijfolie - 1 liter - Griekse Koroneiki - Herkomst Olympia, ...

Zuivere olijfolie moet beschermd worden tegen zonlicht en de
il circolo in de link hierboven wordt geleverd in een niet
doorzichtige verpakking. Dat heeft ons doen besluiten om
deze olijfolie te gaan kopen en uit te gaan testen.
Wordt vervolgd ...

Voor vervolg, zie de 2 links hieronder ...

LINK - Pure, zuivere olijfolie
LINK - Laudemio Frescobaldi, Extra Virgin Olive Oil



Reacties ...

Olijfolie moet het eerste jaar na het persen worden gebruikt.
De smaak varieert afhankelijk van de weersomstandigheden en
het tijdstip waarop de olijven zijn geoogst. Op sommige plaatsen
worden ze heel vroeg geoogst en de olijven en olie zijn groen, de
smaak is fruitig met een "bite" in de keel en de zuurgraad laag. Dat
is de beste olie voor de gezondheid. Andere plaatsen geven er de
voorkeur aan om de olijven te laten rijpen en ze worden lichtbruin
en de olie is geel en zoeter met een hogere zuurgraad. De zuurgraad
moet op de fles worden vermeld en mag niet meer dan 1% bedragen
voor extra vierge en is afhankelijk van het weer gedurende het hele
jaar en het tijdstip van oogsten.
Olie uit heuvels en bergen is over het algemeen van superieure
kwaliteit dan die uit valleien. Extra vierge olie wordt soms gemengd
met goedkope geraffineerde olijfolie die nog steeds bevriest, dus
de diepvriestest is niet zo nauwkeurig.
Koop nooit plastic flessen, metaal is ook niet zo goed

Ik kom uit een familie die olijfolie produceert. Het is erg belangrijk
om de kwaliteit van uw olijfolie te bepalen. Griekse olijfolie behoort
tot de beste ter wereld. De meeste Griekse olijfolie wordt gekocht
door Italië en Spanje om te mengen met de olijfolie van
mindere kwaliteit die deze landen produceren. Of ze hebben de
neiging om te verkopen als 'Italiaans' enz. Veel olijfoliemerken
worden ook verdund met 'andere oliën', wat hogere
winstmarges voor bedrijven oplevert. Vermijd olijfolie in
donkergroen gekleurde flessen. Uitstekende olijfolie moet van
nature donkergroen zijn.

Ik gebruik alleen Siciliaanse olijfolie. Sicilië handhaaft nog steeds
streng toezicht op hun industrie. Ik heb zojuist mijn Paisano-olijfolie
(in glazen fles) gecontroleerd en de door u voorgestelde test uitgevoerd.
Ik moet zeggen dat het voorbij is. Bedankt voor het filmpje.

Als het geen branderig gevoel geeft als je het doorslikt, en als het niet
stolt in de koelkast, is het geen echte olijfolie

Miljoen bedankt Dr. Mandell. Ik had vragen over de extra vierge olie
die ik gebruik. Nu zet ik het in de koelkast en morgen weet ik het
zeker. Je les kwam op het perfecte moment.