Gerelateerd - Voedingsnivaus Tabel ( ook in .pdf formaat )
Gerelateerd - Afvallen in de supermarkt


Lijsten met voedingsniveaus

De vraag is:
Wat is nu goed/beter & gezond eten en wat is nu minder goed & minder gezond eten?

Op YouTube staan een aantal video's die de voedingsniveau's van het meest
gebruikte voedsel & dranken welke we consumeren in kaart brengen. In de link hieronder
staan al deze video's. Al deze video's zijn op deze pagina samengevat en hieruit alle
voedingen/dranken gefilterd en deze zijn daarna naar hun voedingsniveau's gesorteerd,
van beste naar minst goede niveau, per categorie.

Op Youtube worden deze lijsten de: Nutrition Tier Lists genoemd.

Op deze pagina gaan we al die voedingen ( in het Engels benoemd ) en hun
voedingsniveau's uit elkaar pluizen en omzetten naar het Nederlands en sorteren
naar beste niveau t/m minst goede niveau.

De maker van als deze 12 video's zegt bij het beoordelen bij de meeste
van deze voedingen, onder de video's het volgende:

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient Database
for Standard Reference van de USDA.

( Momenteel in aanbouw: )
Onderaan deze pagina staat de complete lijst met alle 288 voedingen, gesorteerd
van beste voedingen per catergorie, naar de minst goede voedingen, per
categorie, met aanklikbare links naar YouTube video's en afbeeldingen.
Deze totaallijst maakt het erg inzichtelijk welke voeding van het hoogste en minst
hoge niveau zijn, volgens al deze video's.


Bron van alle data op deze pagina :

VIDEOS - Lijst met alle voedingsniveaus, per categorie, 12 video's


Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Groenten. Vaak de meest stereotiep gezonde voedselgroep die wij
als mensen regelmatig consumeren. Eeuwenlang hebben mensen
stengels en wortels verzameld en geplant, en hele beschavingen zijn
daarop tot bloei gekomen.
Maar ondersteunt de nieuwe wetenschap dit daadwerkelijk of hebben
we ons de illusie wijsgemaakt dat deze groep verwaterde saladevoeders
voedzamer is dan we dachten?
Vandaag zetten we de voor- en nadelen van iedereen op een rij en laten
we ze het tegen elkaar opnemen om te zien welke in je slakommen
moeten zitten en welke beter in de grond kunnen blijven.
Voor degenen onder u die opletten. Ja, dit is een remake. Ik wilde het
veel grondiger opnieuw doen en nog een paar van de groenten toevoegen
die in het dagelijks leven gebruikelijk zijn. Ik ben van plan dat dit de laatste
remake is, dus vanaf nu zou alles helemaal nieuw moeten zijn!

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Groenten - 0:00 uur
Artisjok - 2:23
Rucola - 3:20
Asperges - 3:50
Rode biet - 4:39
Paprika - 5:34
Bok Choy - 6:18
Broccoli - 6:56
Spruitje - 7:52
Kool - 8:40
Wortel - 9:13
Bloemkool - 9:53
Selderij - 10:25
Chilipeper - 10:53
Collard Groen - 11:50
Maïs - 12:36
Komkommer - 13:26
Aubergine - 14:04
Andijvie - 14:50
Knoflook - 15:24
Groene Boon - 16:29
Jalapeno - 17:11
Boerenkool - 17:47
Prei - 18:44
IJsbergsla - 19:25
Romaine Sla - 19:56
Mosterdgroen - 20:25
Okra - 21:00 uur
Ui - 21:39
Pastinaak - 22:29
Erwten - 22:59
Dille Augurk - 23:44
Aardappel - 24:22
Radijs - 25:09
Spinazie - 25:36
Zoete Aardappel - 26:59
Raap - 27:50
Waterkastanje - 28:25
Waterkers - 29:00 uur
Conclusie - 29:39

Van beste naar minst goede in de categorie: Groenten:

Ster - Boerenkool - 17:47
Ster - Broccoli - 6:56
Ster - Chilipeper - 10:53
Ster - Collard Groen - 11:50
Ster - Knoflook - 15:24
Ster - Mosterdgroen - 20:25
Ster - Spinazie - 25:36
Ster - Wortel - 9:13
Ster - Zoete Aardappel - 26:59
A     - Asperges - 3:50
A     - Jalapeno - 17:11
A     - Paprika - 5:34
A     - Rode biet - 4:39
A     - Romaine Sla - 19:56
A     - Rucola - 3:20
A     - Spruitje - 7:52
A     - Ui - 21:39
A     - Waterkers - 29:00 uur
B     - Aardappel - 24:22
B     - Andijvie - 14:50
B     - Artisjok - 2:23
B     - Bloemkool - 9:53
B     - Bok Choy - 6:18
B     - Erwten - 22:59
B     - Kool - 8:40
B     - Pastinaak - 22:29
B     - Radijs - 25:09
B     - Waterkastanje - 28:25
C     - Dille Augurk - 23:44
C     - Groene Boon - 16:29
C     - Komkommer - 13:26
C     - Maïs - 12:36
C     - Prei - 18:44
C     - Selderij - 10:25
D     - Aubergine - 14:04
D     - IJsbergsla - 19:25
D     - Okra - 21:00 uur
D     - Raap - 27:50




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Fruit. Voordat er snoep en kunstmatige zoetstoffen waren, was er fruit.
Voordat er zonde was, was er fruit. Ergens later besloot iemand dat dit
het lekkerste deel van de boom was, en sindsdien is het een hoofd-
bestanddeel van het menselijke dieet. Sommige mensen zullen je
zweren dat fruit een verzameling van de gezondste voedingsmiddelen
op aarde is. Sommigen zullen zeggen dat dit het geheim is van een langer
leven. Het is tijd om een diepere duik te nemen in de wonderbaarlijke
traktatie van Moeder Natuur om erachter te komen of ze ons echt goed
heeft gevoed. Bevatten vruchten werkelijk de nectar van de Goden, of
zijn ze het minst essentiële onderdeel van een uitgebalanceerd
maaltijdplan? Dat zoeken we uit.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Fruit - 0:00
Appel - 1:17
Abrikoos - 1:56
Avocado - 2:26
Banaan - 3:10
Bramen - 3:41
Bosbes - 4:11
Meloen - 4:49
Kers - 5:20
Kokosnoot - 5:52
Veenbes - 6:35
Dadels - 7:21
Afb. - 7:56
Druif - 8:27
Grapefruit - 8:56
Guave - 9:51
Honingdauw - 10:29
Kiwi- 10:44
Citroen - 11:17
Limoen - 11:59
Mango - 12:31
Nectarine - 12:57
Olijf - 13:18
Oranje - 14:07
Papaja - 14:40
Perzik - 15:11
Peer - 15:35
Ananas - 15:57
Pruim - 16:36
Granaatappel - 16:57
Pompoen - 17:37
Framboos - 18:16
Squash - 18:44
Aardbei - 19:08
Mandarijn - 19:35
Tomaat - 20:03
Watermeloen - 20:34
Courgette - 21:05
Conclusie - 21:28

Van beste naar minst goede in de categorie: Fruit

Ster - Ananas - 15:57
Ster - Avocado - 2:26
Ster - Bosbes - 4:11
Ster - Bramen - 3:41
Ster - Granaatappel - 16:57
Ster - Grapefruit - 8:56
Ster - Guave - 9:51
Ster - Kiwi- 10:44
Ster - Pompoen - 17:37
A     - Aardbei - 19:08
A     - Citroen - 11:17
A     - Framboos - 18:16
A     - Limoen - 11:59
A     - Meloen - 4:49
A     - Papaja - 14:40
A     - Squash - 18:44
A     - Tomaat - 20:03
A     - Veenbes - 6:35
B     - Banaan - 3:10
B     - Druif - 8:27
B     - Kers - 5:20
B     - Kokosnoot - 5:52
B     - Mandarijn - 19:35
B     - Mango - 12:31
B     - Oranje - 14:07
B     - Pruim - 16:36
B     - Watermeloen - 20:34
C     - Abrikoos - 1:56
C     - Appel - 1:17
C     - Courgette - 21:05
C     - Honingdauw - 10:29
C     - Olijf - 13:18
D     - Afb. - 7:56
D     - Dadels - 7:21
D     - Nectarine - 12:57
D     - Peer - 15:35
D     - Perzik - 15:11



Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

De volgende keer dat je een zak trailmix doorzoekt, stop dan misschien
om na te denken over wat je misschien mist als je alleen de M&M's
uitzoekt. Hoewel noten misschien niet de hoeksteen vormen van de
voeding van veel mensen, zijn ze misschien wel de meest voedingsrijke
verzameling voedingsmiddelen ter wereld. Vandaag zullen we bekijken
welke je als tussendoortje kunt gebruiken en welke je het beste in de
tas kunt laten zitten, als die er is.

Wat ik zou veranderen:
Macadamianoten behoren tot de beste plantaardige bronnen van
Omega 7-vetzuren, die zeer nuttig zijn en de hogere calorieën in
Macadamianoten helpen verklaren. Met dit in gedachten zou ik ze
naar de A-tier verplaatsen.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Noten - 0:00
Eikels - 2:15
Amandelen - 3:45
Paranoten - 4:58
Cashewnoten - 6:50
Kastanjes - 7:55
Hazelnoten - 8:54
Macadamianoten - 9:46
Pinda's - 10:31
Pecannoten - 11:54
Pijnboompitten - 12:24
Pistachenoten - 13:10
Walnoten - 14:02
Conclusie - 15:14

Van beste naar minst goede in de categorie: Noten

Ster - Amandelen - 3:45
Ster - Walnoten - 14:02
A     - Cashewnoten - 6:50
A     - Hazelnoten - 8:54
A     - Pijnboompitten - 12:24
A     - Pistachenoten - 13:10
B     - Macadamianoten - 9:46
B     - Paranoten - 4:58
B     - Pecannoten - 11:54
B     - Pinda's - 10:31
C     - Kastanjes - 7:55
D     - Eikels - 2:15



Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Zaden. De vaak vergeten voedselgroep krijgt eindelijk een dagje zon.
Laat ze daar niet te lang liggen, anders kunnen ze ontkiemen en heb
je een heel andere voedingservaring. Hoewel zaden meestal over het
hoofd worden gezien en worden aangenomen als snacks of
smaakmakers, gaan we vandaag ontdekken of we ze allemaal
als vanzelfsprekend beschouwen.

Wat ik zou veranderen:
1. Er zitten 42 gram koolhydraten in chiazaden, niet 31 gram
2. Linzen hadden waarschijnlijk op de bonenlijst moeten staan,
waar ze een solide A-niveau-plaatsing zouden hebben gekregen.
Maar zelfs als ze op deze lijst zouden blijven staan, zou ik ze,
achteraf gezien, hier ook naar het A-niveau verplaatsen.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Zaden - 00:00
Chiazaad - 01:56
Fenegriek - 03:28
Lijnzaad - 04:11
Hennepzaad - 05:12
Linzen - 06:17
Lotuszaad - 07.30
Maanzaad - 08:18
Pompoenzaad - 08:49
Saffloerzaad - 09:25
Sesamzaad - 10:00
Zonnebloemzaad - 10:53
Watermeloenzaad - 11:49
Conclusie - 12:22

Van beste naar minst goede in de categorie: Zaden

Ster - Chiazaad - 1:56
Ster - Hennepzaad - 5:12
Ster - Lijnzaad - 4:11
Ster - Sesamzaad - 10:00 uur
A     - Fenegriek - 3:28
A     - Maanzaad - 8:18
A     - Pompoenzaad - 8:49
A     - Zonnebloemzaad - 10:53
B     - Linzen - 6:17
B     - Lotuszaad - 7.30 uur
B     - Saffloerzaad - 9:25
B     - Watermeloenzaad - 11:49



Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Net als een piepend wiel van een auto: voor degenen onder u die
hier altijd om hebben gevraagd: hier is uw olie. En je vetten, terwijl
je toch bezig bent. Vetten en oliën zijn een van de meest over het
hoofd geziene voedselgroepen en onmiskenbaar een van de meest
controversiële.
En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is een complex
onderwerp met veel tegenstrijdige wetenschap die we moeten
gebruiken in onze dagelijkse keuken.
Wanneer mensen echter daadwerkelijk de vetten bestuderen in
plaats van er alleen maar op te kauwen, vinden we behoorlijk
overtuigend bewijs over welke we regelmatig, af en toe en
nooit zouden moeten gebruiken. Laten we bespreken.

Wat ik zou veranderen:
Niet noodzakelijkerwijs een verandering, maar met betrekking tot
veel plantaardige oliën, vooral zaadoliën, zien we een zeer
vergelijkbare situatie als bij onze Grain Tier List. Het feit dat
menselijke betrokkenheid de echte vijand kan zijn. Bepaalde
processen en het mengen van oliën kunnen ervoor zorgen dat
wat een onschuldig kookhulpmiddel was, schadelijk is voor uw
gezondheid. Het kan nooit kwaad om het etiket te lezen.

Ook jammer dat de intro hier zo lang is. Ik had veel te verduidelijken
en het was beter dan mezelf te veel te moeten herhalen in de video.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Vetten en oliën - 0:00
Amandelolie - 3:58
Avocado-olie - 4:46
Boter - 5:17
Canola-olie - 6:48
Kippenvet - 7:41
Kokosolie - 8:38
Maïsolie - 10:02
Katoenzaadolie - 11:25
Eendenvet - 11:56
Lijnzaadolie - 12:33
Ghee - 13:31
Ganzenvet - 14:24
Druivenpitolie - 14:49
Hazelnootolie - 15:26
Reuzel - 15:50
Margarine - 16:32
Olijfolie - 17:45
Palmolie - 18:49
Pinda-olie - 19:27
Rijsthersenolie - 19:54
Saffloerolie - 20:33
Sesamolie - 21:25
Verkorting - 22:06
Sojaolie - 22:49
Zonnebloemolie - 23:15
Talg - 23:53
Walnootolie - 24:28
Conclusie - 25:11

Van beste naar minst goede in de categorie: Vetten en Oliën

Ster - Avocado-olie - 4:46
Ster - Hazelnootolie - 15:26
Ster - Olijfolie - 17:45
A     - Amandelolie - 3:58
A     - Eendenvet - 11:56
A     - Ganzenvet - 14:24
A     - Ghee - 13:31
A     - Kippenvet - 7:41
A     - Lijnzaadolie - 12:33
A     - Saffloerolie - 20:33
A     - Zonnebloemolie - 23:15
B     - Boter - 5:17
B     - Canola-olie - 6:48
B     - Kokosolie - 8:38
B     - Reuzel - 15:50
B     - Sesamolie - 21:25
B     - Talg - 23:53
B     - Walnootolie - 24:28
C     - Palmolie - 18:49
C     - Pinda-olie - 19:27
C     - Rijsthersenolie - 19:54
C     - Sojaolie - 22:49
D     - Druivenpitolie - 14:49
D     - Katoenzaadolie - 11:25
D     - Maïsolie - 10:02
F     - Margarine - 16:32
F     - Verkorting - 22:06



Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Als onderdeel van vlees zijn zeevruchten een vrij unieke voedselgroep
die op veel plaatsen vaak als delicatesse wordt aangekondigd. Het
bezit veel unieke eigenschappen op het gebied van voeding, zowel
nuttig als schadelijk. Vandaag gaan we de meest populaire opties
opsplitsen om te zien welke onder de radar zijn gebleven en welke
je misschien tussen de vissen laten zwemmen.

Sorry als deze lijst lijkt te ontbreken in vergelijking met de andere.
Over veel van de vissen had ik eigenlijk niet zoveel te zeggen.

Wat ik zou veranderen:
1. Sardines zijn een niveau lager geworden vanwege de hoge
verhouding tussen Omega 6 en Omega 3. Wat ik op de een of
andere manier niet heb vermeld, is dat dit eigenlijk niet een
weerspiegeling is van de vis zelf, maar van de oliën waarin ze
bijna altijd verpakt zijn. Op de een of andere manier bevat de
USDA Food Database niet alleen maar sardientjes. Als je echte
sardines kunt vinden, zou ik ze in de A-laag plaatsen.
2. Ik wil dieper ingaan op een punt dat ik eerder heb gemaakt
over Mercurius, in het bijzonder wat betreft Zwaardvis. Achteraf
gezien zou ik het een niveau lager hebben gezet vanwege de
hoge kwikconcentratie, maar ik had het gevoel dat een oordeel
uitsluitend op basis daarvan niet het hele verhaal vertelde.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Zeevruchten - 0:00 uur
Omega 3-vetzuren - 2:37
Ansjovis - 3:51
Bas - 4:36
Karper - 5:02
Meerval - 5:34
Kaviaar - 6:00 uur
Clam - 6:42
Kabeljauw - 7:21
Krab - 7:47
Langoesten - 8:14
Inktvissen - 8:41
Paling - 9:18
Bot - 9:58
Tandbaars - 10:23
Schelvis - 10:48
Heilbot - 11:09
Haring - 11:35
Kreeft - 11:59
Makreel - 12:30
Mahi Mahi - 13:09
Mossel - 13:37
Octopussen - 14:18
Oester - 14:53
Zalm - 15:50
Sardine - 16:21
Sint-jakobsschelp - 17:18
Garnalen - 17:48
Snapper - 18:12
Inktvis - 18:32
Zwaardvis - 19:01
Tilapia - 19:28
Forel - 19:58
Tonijn - 20:18
Geelstaart - 20:46
Conclusie - 21:12

Van beste naar minst goede in de categorie: Zeevoedsel

Ster - Clam - 6:42
Ster - Geelstaart - 20:46
Ster - Inktvissen - 8:41
Ster - Kaviaar - 6:00 uur
Ster - Mossel - 13:37
Ster - Octopussen - 14:18
Ster - Oester - 14:53
Ster - Zalm - 15:50
A     - Ansjovis - 3:51
A     - Forel - 19:58
A     - Haring - 11:35
A     - Karper - 5:02
A     - Krab - 7:47
A     - Makreel - 12:30
A     - Paling - 9:18
A     - Tonijn - 20:18
B     - Bas - 4:36
B     - Sardine - 16:21
B     - Snapper - 18:12
B     - Zwaardvis - 19:01
C     - Bot - 9:58
C     - Garnalen - 17:48
C     - Heilbot - 11:09
C     - Kreeft - 11:59
C     - Mahi Mahi - 13:09
C     - Schelvis - 10:48
C     - Tilapia - 19:28
D     - Inktvis - 18:32
D     - Kabeljauw - 7:21
D     - Langoesten - 8:14
D     - Meerval - 5:34
D     - Sint-jakobsschelp - 17:18
D     - Tandbaars - 10:23




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Terwijl de mensen ze misschien zien als slechts calorieën in een
blikje, zijn bonen een van de meest fundamentele voedingsmiddelen
op aarde, en sommige culturen hebben gegevens over de oogst
ervan gedurende tienduizenden jaren. Bonen zijn een bedrieglijk
cruciaal onderdeel van een uitgebalanceerd, voedzaam dieet over
de hele wereld en staan eindelijk in de schijnwerpers. Tijd om ze
te rangschikken en erachter te komen welke de basis van je
burrito-kommen moeten zijn, en welke eigenlijk alleen maar
ingeblikte calorieën zijn.

Wat ik zou veranderen:
Ja, Linzen hadden waarschijnlijk op deze lijst moeten staan. Hoewel
ze momenteel in mijn Seed Tier List staan, zou ik ze, als ze op deze
lijst stonden, een A-Tier-plaatsing hebben gegeven.
Erwten staan ook op de groentelijst

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Bonen - 0:00
Adzukibonen - 2:57
Gebakken Bonen - 3:44
Zwarte bonen - 4:51
Black Eyed Peas - 5:48
Cannellinibonen - 6.30
Kikkererwten - 7:21
Cranberrybonen - 8:10
Edamame - 8:44
Tuinbonen - 10:32
Grote Noordelijke Bonen - 11:45
Jelly Beans - 12:20
Bruine bonen - 12:58
Lima-bonen - 13:41
Lupinebonen - 14:30
Mungbonen - 15:19
Marinebonen - 15:53
Roze Bonen - 16:37
Pintobonen - 17:12
Gebakken bonen - 17:43
Sojabonen - 18:29
Conclusie - 20:21

Van beste naar minst goede in de categorie: Bonen

Ster - Edamame - 8:44
Ster - Lupinebonen - 14:30
Ster - Sojabonen - 18:29
A     - Bruine bonen - 12:58
A     - Gebakken Bonen - 3:44
A     - Kikkererwten - 7:21
A     - Lima-bonen - 13:41
A     - Marinebonen - 15:53
A     - Pintobonen - 17:12
A     - Roze Bonen - 16:37
B     - Adzukibonen - 2:57
B     - Black Eyed Peas - 5:48
B     - Cannellinibonen - 6.30 uur
B     - Cranberrybonen - 8:10
B     - Grote Noordelijke Bonen - 11:45
B     - Mungbonen - 15:19
B     - Tuinbonen - 10:32
C     - Gebakken bonen - 17:43
D     - Zwarte bonen - 4:51
F     - Jelly Beans - 12:20




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Vlees. Vlees vormt vaak het middelpunt van de maaltijd en biedt een
bepaald voedingsprofiel dat zonder vlees zeer moeilijk tot onmogelijk
te reproduceren is. Niet al het vlees is echter gelijk gemaakt. Vandaag
zullen we hun voedingsprofielen analyseren om te zien op welke je je
maaltijdplan moet baseren, en welke je het beste op de plank kunt
laten liggen.

Voor degenen onder u die opletten. Ja, dit is een remake. Ik wilde het
veel grondiger opnieuw doen en nog een paar van de soorten vlees
toevoegen die in het dagelijks leven gebruikelijk zijn.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:
Vlees - 0:00 uur
Spek - 2:06
Rundvlees - 5:01
Bizon - 7:13
Braadworst - 8:37
Kippenborst - 9:54
Kippendij - 11:05
Kabeljauw - 12:14
Krab - 13:11
Eend - 14:16
Ei - 15:09
Geit - 16:32
Ham - 17:27
Hotdog - 18:45
Lam - 19:58
Lever - 20:54
Schapenvlees - 22:11
Pepperoni - 23:16
Gemalen varkensvlees - 24:18
Varkenskoteletten - 25:25
Konijn 26:20
Salami - 26:59
Zalm - 27:54
Italiaanse Worst - 29:12
Garnalen - 29:59
Biefstuk - 30:44
Ingeblikte tonijn - 32:00
Verse tonijn - 32:54
Kalkoenborst - 33:56
Grond Turkije - 34:37
Hertenvlees - 35:18
Uitro - 36:13

Van beste naar minst goede in de categorie: Vlees

Ster - Ei - 15:09
Ster - Kalkoenborst - 33:56
Ster - Kippenborst - 9:54
Ster - Konijn 26:20
Ster - Krab - 13:11
Ster - Lever - 20:54
Ster - Schapenvlees - 22:11
Ster - Zalm - 27:54
A     - Biefstuk - 30:44
A     - Bizon - 7:13
A     - Garnalen - 29:59
A     - Geit - 16:32
A     - Grond Turkije - 34:37
A     - Hertenvlees - 35:18
A     - Ingeblikte tonijn - 32:00
A     - Kippendij - 11:05
A     - Rundvlees - 5:01
B     - Eend - 14:16
B     - Gemalen varkensvlees - 24:18
B     - Kabeljauw - 12:14
B     - Lam - 19:58
B     - Varkenskoteletten - 25:25
B     - Verse tonijn - 32:54
C     - Ham - 17:27
C     - Spek - 2:06
D     - Braadworst - 8:37
D     - Italiaanse Worst - 29:12
D     - Pepperoni - 23:16
D     - Salami - 26:59
F     - Hotdog - 18:45




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Historisch gezien een van de pijlers van voeding en een van de ergste
slachtoffers van de moderne culinaire wereld, zijn granen een fascinerende
voedselgroep. Terwijl ze in het verleden als enige verantwoordelijk waren
voor het voortbestaan van veel mensen, zijn er tegenwoordig zoveel
andere, mogelijk betere manieren om aan je dagelijkse calorie-inname
te komen. En hoewel brood, pasta's en gebak niet snel van tafel zullen
verdwijnen, denk ik dat we allemaal beseffen dat het eten van te veel
ervan niet alleen schadelijk is, maar ook betrekkelijk gemakkelijk.

De vraag wordt of dit de schuld is van de granen zelf of van de manier
waarop ze zijn verwerkt in de producten die we in de schappen zien liggen.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Granen - 0:00
Amarant - 3:07
Gerst - 4:23
Boekweit - 5:06
Bulgur - 5:59
Maïs - 6:22
Eenkoren - 7:20
Farro - 7:52
Fonio - 8:09
Freekeh - 8:33
Khorasan - 9:03
Gierst - 9:26
Haver - 9:55
Quinoa - 10:27
Bruine rijst - 11:02
Witte rijst - 11:44
Rogge - 12:42
Sorghum - 13:09
Spelt - 13:30
Teff - 13:57
Triticale - 14:30
Tarwe - 14:53
Wilde rijst - 16:39
Conclusie - 17:11

Van beste naar minst goede in de categorie: Granen

Ster - Amarant - 3:07
Ster - Boekweit - 5:06
Ster - Eenkoren - 7:20
Ster - Haver - 9:55
Ster - Maïs - 6:22
Ster - Rogge - 12:42
Ster - Tarwe - 14:53
A     - Bulgur - 5:59
A     - Freekeh - 8:33
A     - Gerst - 4:23
A     - Khorasan - 9:03
A     - Quinoa - 10:27
A     - Spelt - 13:30
A     - Teff - 13:57
A     - Triticale - 14:30 uur
B     - Bruine rijst - 11:02
B     - Farro - 7:52
B     - Fonio - 8:09
B     - Gierst - 9:26
B     - Sorghum - 13:09
B     - Wilde rijst - 16:39
D     - Witte rijst - 11:44




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Je houdt ervan of je haat het. Of je zou willen dat je ervan kon houden,
maar je kunt het niet drinken. Het punt: iedereen heeft zijn mening
gegeven over melk en bijna iedereen heeft zijn mening gegeven over
zijn plantimitaties. De vraag waar niemand ooit echt in geïnteresseerd
leek te zijn, is: wat bevatten deze "melk" eigenlijk? Dat wil zeggen,
tenminste vandaag. Is melk de boventoon of is er een nieuwe botanische
uitdager aan de horizon?

Ook voor de verschillende platmelksoorten die ik niet heb kunnen
behandelen, heeft het merendeel voedingsprofielen die vergelijkbaar
zijn met hun basisvorm, waarvan ik het grootste deel in andere lijsten
heb behandeld. Ik wilde daar gewoon geen oordeel over vellen zonder
ze volledig te begrijpen.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Melk - 00:00 uur
Amandelmelk - 02:09
Buffelmelk - 02:51
Kamelenmelk - 04:00
Chocolademelk - 04:56
Kokosmelk - 05:53
Koemelk - 06:40
Geitenmelk - 08:08
Hennepmelk - 08:46
Havermelk - 9:20
Erwtenmelk - 10:00
Rijstmelk - 11:16
Schapenmelk - 11:48
Sojamelk - 12:28
Conclusie - 13:18

Van beste naar minst goede in de categorie: Melk

Ster - Koemelk - 6:40
A     - Buffelmelk - 2:51
A     - Geitenmelk - 8:08
A     - Kamelenmelk - 16:00 uur
A     - Schapenmelk - 11:48
B     - Amandelmelk - 2:09
B     - Erwtenmelk - 10:00 uur
B     - Kokosmelk - 5:53
B     - Sojamelk - 12:28
C     - Chocolademelk - 4:56
C     - Havermelk - 9:20
C     - Hennepmelk - 8:46
D     - Rijstmelk - 11:16




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Snel! Ga een glas water halen!
Oké, nu je terug bent, drink een drankje. Gemakkelijk het meest over het
hoofd geziene stukje van de voedingspuzzel, vooral als het gaat om
gewichtsverlies. De dingen die je kunt consumeren zonder dat je het
door hebt terwijl je drinkt, zijn verbazingwekkend, en het wordt tijd dat
we bewustzijn brengen over de vloeibare levenslijnen en de
vloeistofstoringen.

Het aanpakken van light frisdranken en kunstmatige zoetstoffen in het
algemeen. Ik had uitgebreider kunnen zijn. Ik vond veel te veel
inconsistente informatie om ze te laten passeren, en Diet Frisdranken
bieden sowieso geen voedingswaarde. Als je ze hoger wilt plaatsen
omdat je denkt dat ze minder schadelijk zijn dan dranken met meer
suiker, dan is dat jouw verantwoordelijkheid. Een deel van mij wil dat
je gelijk hebt. Maar voorlopig kan ik niet met een zuiver geweten voor
hen pleiten.

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Drankjes - 0:00 uur
Appelsap - 2:33
Bier - 3:24
Bietensap - 4:23
Zwarte thee - 5:04
Wortelsap - 5:50
Kersensap - 6:28
Kokoswater - 7:01
Koffie - 7:22
Cranberrysap - 8:23
Energiedrankjes - 9:06
Druivensap - 10:01
Grapefruitsap - 10:36
Groene thee - 11:24
Hete cacao - 12:07
Limonade - 12:37
Melk - 13:03
Sinaasappelsap - 15:27
Ananassap - 16:03
Granaatappelsap - 16:35
Pruimensap - 17:13
Frisdrank - 17:39
Light frisdrank - 18:09
Sportdrankjes - 19:40
Zoete thee - 20:24
Tomatensap - 20:46
Water - 21:19
Wijn - 21:44
Conclusie - 22:41

Van beste naar minst goede in de categorie: Dranken

Ster     - Water - 21:19
A     - Bietensap - 4:23
A     - Groene thee - 11:24
A     - Koffie - 7:22
A     - Melk - 13:03
A     - Tomatensap - 20:46
A     - Wortelsap - 5:50
A     - Zwarte thee - 5:04
B     - Cranberrysap - 8:23
B     - Granaatappelsap - 16:35
B     - Grapefruitsap - 10:36
B     - Kersensap - 6:28
B     - Kokoswater - 7:01
B     - Sinaasappelsap - 15:27
C     - Ananassap - 16:03
C     - Appelsap - 2:33
C     - Druivensap - 10:01
C     - Pruimensap - 17:13
C     - Sportdrankjes - 19:40
D     - Bier - 3:24
D     - Hete cacao - 12:07
D     - Limonade - 12:37
D     - Wijn - 21:44
D     - Zoete thee - 20:24
F     - Energiedrankjes - 9:06
F     - Frisdrank - 17:39
F     - Light frisdrank - 18:09




Beschrijving onder de video hierboven ( Vertaald naar het Nederlands ) :

Zuivel is misschien wel de meest overhypede voedselgroep die er is.
Met verschillende kunstmatige en zakelijke impulsen zijn koeienuiersap
en de producten ervan in de meeste diëten in een groot deel van de
wereld terechtgekomen. Wat de toegankelijkheid betreft, denk ik dat maar
heel weinig mensen zullen beweren dat dit een slechte zaak is. En qua
smaak denk ik dat nog minder dat argument zal aanvoeren. Maar op het
gebied van voeding zijn de antwoorden misschien niet altijd zo duidelijk.
Is zuivel werkelijk de voedingskrachtcentrale waarvoor het wordt
geadverteerd, of is het alleen maar geld?

Alle voedingsgegevens worden gehaald uit de National Nutrient
Database for Standard Reference van de USDA.

Uit de video hierboven:

Even voorstellen:

Zuivel - 00:00
Boter - 02:19
Karnemelk - 03:39
Cheddarkaas - 04:22
Mozzarellakaas - 05:22
Kwark - 06:16
Crème - 07:07
Roomkaas - 07:50
Vla - 08:27
Advocaat - 09:06
Bevroren Yoghurt - 09:38
Ghee - 10:22
Half & Half - 11:07
IJs - 11:32
Kefir - 12:10
Melk - 12:52
Zure room - 14:02
Yoghurt - 14:35
Conclusie - 15:40

Van beste naar minst goede in de categorie: Zuivel

Ster - Ghee - 10:22
Ster - Kwark - 6:16
Ster - Yoghurt - 14:35
A     - Boter - 2:19
A     - Karnemelk - 3:39
A     - Kefir - 12:10
A     - Melk - 12:52
B     - Cheddarkaas - 4:22
B     - Crème - 7:07
B     - Half & Half - 11:07
B     - Mozzarellakaas - 5:22
C     - Advocaat - 9:06
C     - Roomkaas - 7:50
C     - Vla - 8:27
C     - Zure room - 14:02
D     - Bevroren Yoghurt - 9:38
F     - IJs - 11:32


Uitslagenlijsten:
( Uit de video's hierboven )


Groente :




Fruit :




Noten :




Zaden :




Olien :




Zeevoedsel :




Bonen :




Vlees :




Granen :




Melk :




Drinken :




Zuivel :








Totaallijst met alle 288 voedingen ...


Klik op de link hieronder voor de Voedingsniveau Tabel met alle 288 voedingen ...


LINK - Voedingsnivaus Tabel ( ook in .pdf formaat )